Bedenk goed waarvoor een gazon gebruikt wordt

Het beste grasmengsel voor een gazon
Voor de samenstelling van een mooi gazon kun je gras of kunstgras gebruiken. Er zijn vele soorten echt gras en ook meerdere soorten kunstgras. Elke soort heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken en kwaliteiten. Daarom is het niet onbelangrijk van tevoren te bedenken welke bestemming je voor het gazon voor ogen hebt. Zo heeft een speelveld een sterk soort gras nodig. Een gazon waarop je heerlijk in de schaduw kunt recreëren, blijft mooi dankzij speciale grassoorten die minder zonlicht nodig hebben.

Speel- of sportgazon
Het gras voor een gazon waarop kinderen met hun vriendjes heerlijk kunnen ravotten, moet prima te betreden zijn en een groot herstellingsvermogen hebben. Daarnaast moet het gras er visueel aantrekkelijk uitzien. Een mooi groen gazon nodigt al snelt uit voor een actief partijtje voetbal. Een makkelijk te onderhouden gazon zorgt daarbij dat het speelveld er altijd knap bij ligt voor non-stop plezier. Met het juiste grasmengsel investeer je in een sterk speel- of sportgazon waar je met goede verzorging jarenlang profijt van kunt hebben. LandscaperPro Performance is een grasmengsel met eigenschappen die perfect passen bij een gazon waarop veel gespeeld en gesport wordt. Het is sterk en heeft een uitstekende betredingstolerantie en een geweldig herstelvermogen.

Recreatiegazon
Het recreatiegazon is een grasveld waar het hele gezin graag gebruik van maakt. De grassoorten voor een recreatiegazon moeten dan ook bestand zijn tegen veel betreding en het herstelvermogen moet optimaal zijn. De beste eigenschappen voor de grassoorten van het recreatiegazon komen daarom erg overeen met die van het speel- of sportgazon.

Schaduwgazon
Schaduw levert voor veel grassoorten problemen op. Er kunnen kleurverschillen optreden of zelfs kale plekken ontstaan. Weinig zonlicht is ook een belangrijke veroorzaker van ongewenst mos. Wil je een gazon aanleggen in je tuin waar je even heerlijk uit de zon in de schaduw kunt vertoeven? Speciaal ontwikkelde grassoorten zorgen ervoor dat je gazon ondanks gebrek aan (veel) zonlicht toch mooi groen blijft. Ook als je door omliggende beplanting of andere omstandigheden niet veel zon in de tuin krijgt, bieden deze grassoorten uitkomst. LandscaperPro Sun & Shade is een grasmengsel met een hoge schaduwtolerantie en is bovendien prima bestand tegen de felle zon. Natuurlijk is een hogere maaihoogte wenselijk.

Siergazon
Een siergazon wordt aangelegd met het doel de tuin te verfraaien. Bij een siergazon draait het dan ook vooral om grassoorten met een hoge sierwaarde. Een siergazon is meestal minder geschikt, en ook niet bedoeld, voor intensief gebruik. Het bestaat doorgaans uit de fijnere grassoorten en dit vraagt wel om wat meer onderhoud. Maar met de juiste verzorging is een siergazon in de tuin een lust voor het oog. LandscaperPro Finesse bestaat uit een grasmengsel met hoge sierwaarde en een uitstekende betredingstolerantie zodat er ook probleemloos op gelopen en gespeeld kan worden.

Multifunctioneel gazon
Een gazon kan natuurlijk ook meerdere functies bekleden. Dit is een gazon dat er niet alleen bijzonder mooi uitziet, maar ook als speelveld of recreatieveld benut kan worden. Met ons grasmengsel LandscaperPro Supreme kan het gazon op vele manieren gebruikt worden. Het geeft een hoge sierwaarde én een goede betredingstolerantie. LandscaperPro Rapid kan ook een prima keuze zijn voor een multifunctioneel gazon. Het bestaat uit een grasmengsel met een snelle ontkieming van de zaden zodat er al snel een mooie dichte grasmat ontstaat.

Hoveniersgazon
Een hovenier is ook met betrekking tot het gazon van alle markten thuis. Een goede samenstelling van een grasmengsel zorgt voor een stevig gazon met een mooie sierwaarde. De keuze van het grasmengsel is af te stemmen met het doel van het gazon. Dit kan per klus nogal verschillen. Het onderhoud is daarbij natuurlijk ook heel belangrijk. Sommige grassoorten kunnen beter kort gehouden worden, terwijl andere soorten bij voorkeur langer worden gelaten. Ook voor de verzorging van het gazon kan met de keuze voor de grassoorten beter van tevoren rekening worden gehouden.

 

Leave a Reply