H2Pro Conserve Granules: een korrelvormige wetting agent om droogtestress in de grasmat te verhelpen

In onze vorige blog gaf onze Pro Landscaper Andy zijn mening en tips over vocht- en irrigatiebeheer om de grasmat gezond te houden en droogtestress voorkomen. In de droogte tijdens de zomermaanden is het van essentieel belang om het vochtpercentage in het bodemprofiel in de gaten te houden om te zien of er water moet worden toegediend. Als de grasmat al (gedeeltelijk) is uitgedroogd of waterafstotend is geworden, kan met een wetting agent de water infiltratie en de verspreiding van water in de wortelzone worden hersteld.

Waar de meeste wetting agents vloeibaar zijn, is H2Pro Conserve Granule, zoals de naam al aanduidt, een korrelvormige wetting agent, speciaal ontwikkeld om te kunnen strooien. De wetting agent ‘hecht’ zich aan een korrelvormige drager met de naam Biodac. Zodra de korrels op de grasmat zijn toegediend en bewaterd, geven ze de wetting agent vrij aan de bodem en vallen ze snel uit elkaar. De penetratie van de wetting agent wordt nog meer verbeterd als de grasmat is geverticuteerd voordat de korrels worden gestrooid. Dankzij de speciale moleculen in H2Pro Conserve Granules, die het water vasthouden, kan het aantal irrigatiebeurten aanzienlijk worden verlaagd. De granules kunnen echter ook het hele jaar door worden gebruikt om bij planten stress te verlichten die veroorzaakt wordt door een hydrofobische (waterafstotende) toestand van de bodem. Ook heeft H2Pro Conserve Granules een unieke curatieve en preventieve werking tegen droogteplekken in de grasmat.

H2Pro Conserve Granules kunnen eenvoudig met je meststofstrooier of handmatig worden gestrooid. Je hebt geen extra of speciale apparatuur nodig.

Voor optimale prestaties kan de wetting agent het best worden gecombineerd met een bemestingsprogramma. De meest effectieve werking wordt bereikt als de wetting agent voor het eerst wordt toegepast voordat het groeiseizoen van start gaat. Neem voor advies op maat contact op met je Landscaper Pro-adviseur.

Voordelen:
• Het hele jaar door verlichting van stress bij planten die veroorzaakt wordt door een droge, waterafstotende bodem
• Effectieve infiltratie en verspreiding van vocht, helemaal tot in de wortelzone
• Vermindering van de irrigatiebehoefte
• Water-vasthoudende moleculen
• Curatief en preventief tegen droogteplekken

Leave a Reply