Hovenierstrends voor 2018

Het volgen van de laatste trends kan helpen om je bedrijf fris, efficiënt en concurrerend te houden. In dit artikel lees je onze ideeën  en tips om de concurrentie een stapje voor te blijven dit jaar.

Test een nieuw product

Blijf niet in een sleur vastzitten als het gaat om je productkeuze. Bedrijven besteden veel tijd, geld en middelen aan onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat hun producten aan de top (blijven) meedoen. Nieuwe, innovatievere producten worden voortdurend geïntroduceerd, dus als je niet op de hoogte blijft, riskeer je achter te raken op je concurrenten. Als je dat nog niet doet, zou je een gecontroleerd vrijkomende meststof kunnen proberen als onderdeel van je bemestingsprogramma. Ga voor een gecoat product zoals Landscaper Pro. Gecoate meststoffen bestaan uit korrels die water opnemen uit de omgeving, waardoor de voedingsstoffen in de korrels geleidelijk oplossen en vrijkomen uit de korrel. De snelheid van vrijgave hangt af van de dikte van de coating, maar varieërt van 2-3 tot 8-9 maanden. De werkingsduur en vrijgave van voedingsstoffen wordt niet beïnvloed door schommelingen in bodemtemperatuur, pH of vocht en er is geen sprake van een initiële ‘groeigolf’. Voedingsstoffen worden op een gecontroleerde manier vrijgegeven zodat ze effectief door het gras kunnen worden opgenomen met een gezonde, sterke grasplant en een uniform gazon tot resultaat.

Omarm technologie

We leven in een technologische maatschappij en bijblijven met ontwikkelingen op dit vlak is essentieel als je niet achter wilt raken. Zorg ervoor dat de technologie die je in jouw bedrijf toepast zo up-to-date mogelijk is. Dit kan alles zijn van computersoftware tot maaimachines, als het de efficiëntie ten goede komt, de kosten vermindert en/of de omzet verhoogt, moet het voordelig zijn!

Gazonnen van kunstgras

Heb je gemerkt dat er steeds vaker gazonnen van kunstgras worden gelegd in tuinen? Deze trend komt voort uit de wens om schaarse vrije tijd te beschermen: meer tijd overhouden om te besteden aan leuke dingen doen en minder tijd (en geld) besteden aan het (laten) maaien van het gras! In plaats van dit te zien als een negatieve toevoeging aan de hovenierssector en een bedreiging van je zaak, kun je de nieuwe mogelijkheden die deze gazonnen met zich meebrengen, omarmen. Ook kunstgras moet immers aangelegd en onderhouden worden (dit vaak tot grote verbazing van de klant!).

Groen bezig

Dit is geen nieuw fenomeen, maar de opmars van de groene beweging gaat door. We zien de voortdurende wens van velen om de omgeving waarin zij leven te verbeteren voor de inheemse flora en fauna. Daarnaast merken we ook een groeiend verlangen om bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van die omgeving. Parken en tuinen bieden belangrijke ruimte voor diegenen die in deze gehaaste maatschappij, waarin iedereen verbonden en online is, een plek zoeken om tot rust te komen. Je diensten uitbreiden om hulp en advies te bieden over bijvoorbeeld verticale tuinen, waterpartijen, het aantrekken van insecten en vogels, composteren en waterbehoud of zelfs het gebruiken van milieuvriendelijkere producten (zoals biologische alternatieven voor pesticides) kan bijdragen aan een verruiming van je klantenbestand en/of een nieuwe inkomstenstroom genereren.

Klantenservice

Het spreekt eigenlijk voor zicht dat elk bedrijf zich zou moeten richten op op het bieden van de hoogst mogelijke standaard voor zijn klanten. Maar dat schiet er soms bij in als je tijdens het hoogseizoen alle ballen in de lucht probeert te houden! In deze tijden van sociale media is een goede reputatie belangrijker dan ooit. Klanten verwachten snelle reacties op verzoeken en stappen gemakkelijk naar het volgende adres als een reactie op zich laat wachten. Misschien wel het belangrijkste om in de gaten te houden: een slechte beoordeling op sociale media zou je bedrijf kunnen beschadigen, dus het is van belang om klachten snel en effectief af te handelen.

Klimaatverandering

Er is geen twijfel over mogelijk dat het klimaat verandert. Afhankelijk van waar je je bevindt in de wereld zullen de veranderingen variëren, maar velen van ons merken een heel duidelijke toename in regengebieden terwijl tegelijkertijd andere gebieden lijden onder frequentere, sterkere wind. Klanten zijn op zoek naar planten die tegen deze extreme weersomstandigheden bestand zijn, dus kennis van planten en klanten kunnen adviseren over geschikte beplanting is onmisbaar.

Ambacht

De ambachtelijke trend houdt ook in 2018 aan. Klanten kiezen voor tuinontwerpen waarin gebruik wordt gemaakt van traditionele materialen en methodes zoals stapelmuren, ijzer- en beeldhouwwerken, met een modern designelement. Zou jij deze ambachten kunnen opnemen in je bestaande portfolio of zou je ze kunnen uitbesteden?

Heb jij nog aanvullingen voor nieuwe trends? Laat het ons weten via Facebook!

 

Leave a Reply