LandscaperPro Full Season – Resultaat met slechts één toediening per groeiseizoen

Het hoveniersvak is druk, met name tijdens het groeiseizoen. Het kan uitdagend zijn om de kwaliteit voor klanten op peil te houden en tegelijkertijd kosten en tijd te besparen. De LandscaperPro®  meststoffen van ICL zijn speciaal ontwikkeld om gazononderhoud en -verzorging te stroomlijnen en zo bij te dragen aan arbeids- en kostenbesparing. Het gebruik van LandscaperPro®  gecontroleerd vrijkomende meststoffen resulteert in minder afval en een gezondere grasplant. Hoge kwaliteit voeding tegen een aantrekkelijke prijs, dankzij het verminderde aantal toedieningen dat per seizoen nodig is.

LandscaperPro® Full Season is een geweldige, tijdsbesparende meststof uit het LandscaperPro® portfolio, dat met slechts één toediening de benodigde voedingsstoffen levert om het gazon gedurende het hele groeiseizoen te voeden. Het bevat 27% stikstof, waarvan 18% ureum, 5% ammonium en 4% nitraat. Full Season geeft 8-9 maanden lang consistent en geleidelijk voeding af. Deze geleidelijke afgifte is zeer efficient, waardoor verliezen door uitspoeling worden geminimaliseerd. Naast stikstof bestaat de formule uit fosfaat en kalium. Samen zorgen de nutriënten voor uitgebalanceerde voiding van het gazon,  met als resultaat sterke wortelontwikkeling, goede betredingstolerantie en verhoogde resistentie tegen ziekten, droogte en andere stressfactoren.

LandscaperPro®  Full Season is voorzien van PACE-coatingtechnologie. Water penetreert de harslaag van de coating en lost de voedingsstoffen in de korrel langzaam op. Door de druk die zo ontstaat, worden de voedingsstoffen geleidelijk door de coating naar buiten geduwd.

Vergeleken met meerdere (3) toedieningen van een standaard, organische meststof zijn de voordelen van Full Season duidelijk waarneembaar, zo is ook te zien in een recente veldproef uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk.

Hoewel beide meststoffen de graskleur zichtbaar verbeterden, werkte het effect van Full Season op de graskleur veel langer door. Het gazon dat werd behandeld met LandscaperPro Full Season behield zijn ‘goede’ graskleur gedurende 88% van de proefperiode. De effecten van de organische meststof waren slechts 38% van de proefperiode waarneembaar.

Tijdens deze proef bleek ook dat de consistentie waarmee voedingsstoffen worden vrijgegeven door Full Season, resulteren in een hoge kwaliteit grasplant, daarnaast waren er minder maaibeurten nodig en was er minder afval. Het gazon liet een continue, geleidelijke groei zien, waardoor een mooi en uniform oppervlak ontstond. De standaard, organische meststof zorgde voor meer ‘pieken en dalen’ in de groei, wat resulteerde in meer maaibeurten en afval in de weken na toediening. Tot slot kwamen ziekten vaker en heviger voor in het gras dat met de organische meststof werd behandeld.

Zoek je een simpel, maar effectief bemestingsprogramma voor je gazon dat je tijd en geld zal besparen? Dan is LandscaperPro® Full Season de meststof voor jou!
Bestel Full Season nu online met gratis verzending.

 

Leave a Reply