LandscaperPro Supreme

LandscaperPro Supreme bestaat uit een grassoorten voor een gazon met hoge sierwaarde, waar ook intensief op gespeeld en gesport kan worden.

Voordelen LandscaperPro Supreme

LandscaperPro Supreme bestaat uit speciaal geselecteerde grassoorten met een hoge zuiverheid en kiemkracht. Het bevat hybride veldbeemdgras met ICL Specialty Fertilizers’ Smart Start-coating. Dit speciale grasmengsel kiemt en vestigt zich erg snel en goed. Daarnaast zorgen de sterke ondergrondse stengels (rhizomen) van het hybride veldbeemd voor een sterke en dichte grasmat met een hoge betredingstolerantie.

Samenstelling LandscaperPro Supreme

40% Engels raaigras
Snelle kieming is één van de belangrijke eigenschappen van Engels raaigras (Lolium perenne). Het gras blijft groen in de zomer, is oersterk en heeft daarnaast een uitstekend zelfherstellend vermogen. Engels raaigras tolereert lichte schaduw en is wintervast. Om deze redenen wordt Engels raaigras veel gebruikt voor het aanleggen van speel- en sportgazons.

15% hybride veldbeemdgras
De ondergrondse uitlopers van veldbeemdgras zorgen niet alleen voor een stabiele toplaag, maar dragen ook bij aan een snel herstel na betredingsschade. Het hybride veldbeemd is behandeld met de zogenaamde Smart Start-technologie. Dankzij deze natuurlijke, biologisch afbreekbare coating kan het hybride veldbeemdgras tot vijfhonderd keer zijn gewicht aan vocht opnemen. Hierdoor vormt zich een gellaagje om het zaad waardoor er tijdens het kiemproces altijd voldoende vocht beschikbaar is. Zo ontstaan optimale omstandigheden voor een snelle kieming, vestiging en groei. De rhizomen van deze variëteit zorgen voor een nog sterkere en dichtere grasmat.

20% gewoon roodzwenk
Roodzwenkgras bestaat uit drie soorten: gewone roodzwenk (Festuca rubra), roodzwenkgras met fijne uitlopers en roodzwenk met korte uitlopers. Roodzwenk is een vaste plant die behoort tot de grassenfamilie. Het is een grassoort die goed bestand is tegen schaduw en vorst. Roodzwenk groeit prima op zowel kleigrond als zandgrond. Het blad van gewone roodzwenk is fijn en heeft een hoge sierwaarde.

15% roodzwenk met forse uitlopers
Roodzwenkgras met forse uitlopers (Festuca rubra var. rubra) heeft uitlopers verder van de plant af waarmee het open plekken in het gazon sneller opvult. Ook is deze grassoort goed bestand tegen droogte. Deze roodzwenkgrassoort in LandscaperPro Supreme is daarnaast een fijne en zachte grassoort.

10% roodzwenk met fijne uitlopers
Roodzwenkgras met fijne uitlopers (Festuca rubra var. Trichophylla) heeft fijne bladeren en vormt net als de gewone roodzwenk een zeer dichte zode.

Leave a Reply